Řepa se zelím a křenem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 lžičky sůl
2 ks cibule
kmín
5 dl voda
100 g křen
500 g červené zelí
2 dl vinný ocet
500 g červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a prohněteme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na nudličky

  2. Cibuli promícháme se zelím a řepou, přidáme na jemno nastrouhaný křen, kmín a směs napěchujeme do sklenic

  3. Vodu svaříme s cukrem a octem a takto připraveným horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Pro krátkodobou spotřebu není nutná sterilace, salát v lednici vydrží asi týden. Při delším skladování sterilujeme asi 10 minut při 85 °C

  4. Řepa se zelím a křenem skvěle doplní masové pokrmy. Salát dobře chutná i samostatně jako lehký hlavní chod doplněný pečivem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!