Řepa se zelím a křenem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 lžičky sůl 2 ks cibule kmín 5 dl voda 100 g křen 500 g červené zelí 2 dl vinný ocet 500 g červená řepa
Postup Řepa se zelím a křenem
Postup přípravy receptu
-
Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a prohněteme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na nudličky
Cibuli promícháme se zelím a řepou, přidáme na jemno nastrouhaný křen, kmín a směs napěchujeme do sklenic
Vodu svaříme s cukrem a octem a takto připraveným horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Pro krátkodobou spotřebu není nutná sterilace, salát v lednici vydrží asi týden. Při delším skladování sterilujeme asi 10 minut při 85 °C
Řepa se zelím a křenem skvěle doplní masové pokrmy. Salát dobře chutná i samostatně jako lehký hlavní chod doplněný pečivem
Foto: Shutterstock.com