Řez karamel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
30 dkg cukr krupice
20 dkg hladká mouka
10 lžic horká voda
10 dkg mleté ořechy
1 balíček kypřicí prášek
krém
250 g máslo
1 ks salko

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme salko. Neotevřené salko dáme do kastrolu s vodou a 2 hodiny ho povaříme. Pak je necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

  2. Druhý den vyšleháme vejce s cukrem. Do pěny vmícháme horkou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a ořechy. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

  3. Během pečení vyšleháme uvařené a vychladlé salko se změklým máslem.

  4. Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme krémem a posypeme mletými ořechy. Kdo nemá rád ořechy, může do těsta přidat kakao a krém přelít vlažnou čokoládovou polevou.

  5. Hotové řezy karamel necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!