Řezy po pařížsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
2 kelímky pařížská šlehačka
1 ks tyčinka margot

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha. Na vychladlý piškot natřeme pařížskou šlehačku. Tyčinku margot nastrouháme a řezy jí hustě posypeme.

  4. Řezy po pařížsku dáme do lednice ztuhnout. Pak je nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!