Řezy po pařížsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků olej 3 ks vejce 2 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr moučka 2 hrnky polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek 2 kelímky pařížská šlehačka 1 ks tyčinka margot
Postup Řezy po pařížsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha. Na vychladlý piškot natřeme pařížskou šlehačku. Tyčinku margot nastrouháme a řezy jí hustě posypeme.
Řezy po pařížsku dáme do lednice ztuhnout. Pak je nakrájíme a můžeme podávat.