Rillettes - masová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks hřebíček 3 ks bobkový list 1 kg vepřové maso 1 lžička celý černý pepř podle chuti sůl podle potřeby voda
Postup Rillettes - masová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce vložíme vepřové maso, přidáme koření (hřebíček, bobkový list, celý černý pepř) a sůl, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni zhruba 3 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu.
Uvařené maso obereme maso z kostí, vrátíme ho do hrnce a vaříme dál, až se voda odpaří. Z masa vyndáme koření, nasekáme ho na jemné kousky, podle chuti masovou směs osolíme a důkladně promícháme.
Masovou směs rozdělíme do menších uzavíratelných sklenic, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
Rilletes - masovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.