Rillettes - masová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hřebíček
3 ks bobkový list
1 kg vepřové maso
1 lžička celý černý pepř
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce vložíme vepřové maso, přidáme koření (hřebíček, bobkový list, celý černý pepř) a sůl, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni zhruba 3 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu.

  2. Uvařené maso obereme maso z kostí, vrátíme ho do hrnce a vaříme dál, až se voda odpaří. Z masa vyndáme koření, nasekáme ho na jemné kousky, podle chuti masovou směs osolíme a důkladně promícháme.

  3. Masovou směs rozdělíme do menších uzavíratelných sklenic, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.

  4. Rilletes - masovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!