Římský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g olej 1 l vývar 1 plátek máslo 50 g tuk 50 g rajčatový protlak 30 g hladká mouka 500 g hovězí maso 1 špetka mletý kmín 2 ks červená cibule 100 ml smetana (12%) podle chuti sůl muškátový oříšek muškátový květ mletý černý pepř
Postup Římský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Guláš je výborný ze zadního hovězího.
Na sádle nebo oleji orestujeme dotmava nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, osolíme a opepříme. Dále přidáme rajčatový protlak, který orestujeme, přilijeme vývar (přírodní nebo z kostky či prášku) a necháme dusit doměkka.
Asi 10 minut před koncem dušení si dáme na pánev rozpálit tuk, na kterém orestujeme mouku, a tím připravíme tmavší zásmažku. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou a řádně provaříme alespoň 10 minut. Dochutíme solí a mletým pepřem. Chuť omáčky můžeme zpestřit špetkou muškátového květu či oříšku.
Římský guláš podáváme s přílohou podle chuti, je dobrý například s knedlíky nebo chlebem.