Římský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g olej
1 l vývar
1 plátek máslo
50 g tuk
50 g rajčatový protlak
30 g hladká mouka
500 g hovězí maso
1 špetka mletý kmín
2 ks červená cibule
100 ml smetana (12%)
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Guláš je výborný ze zadního hovězího.

  2. Na sádle nebo oleji orestujeme dotmava nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, osolíme a opepříme. Dále přidáme rajčatový protlak, který orestujeme, přilijeme vývar (přírodní nebo z kostky či prášku) a necháme dusit doměkka.

  3. Asi 10 minut před koncem dušení si dáme na pánev rozpálit tuk, na kterém orestujeme mouku, a tím připravíme tmavší zásmažku. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou a řádně provaříme alespoň 10 minut. Dochutíme solí a mletým pepřem. Chuť omáčky můžeme zpestřit špetkou muškátového květu či oříšku.

  4. Římský guláš podáváme s přílohou podle chuti, je dobrý například s knedlíky nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!