Řízky od Itala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 šálku vývar
50 g šunka
4 lžíce kečup
50 g strouhaný parmazán
500 g telecí kýta
podle chuti
sůl
kari koření
čerstvá petrželka
na ozdobu
1 lžíce sekané mandle
podle potřeby
máslo na vymazání
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plátky naklepeme, osolíme, mírně okořeníme kari kořením a okraje nařízneme. Zprudka je po obou stranách opečeme na oleji.

  2. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme telecí plátky, na každý dáme šunku, pokropíme vypečenou šťávou a hustě posypeme strouhaným sýrem. Zalijeme vývarem a dáme do rozehřáté trouby upéct.

  3. Upečené řízky od Itala posypeme pokrájenou petrželkou kudrnkou a pocákáme kečupem. Můžeme posypat sekanými mandlemi. Jako příloha se k telecím řízkům od Itala hodí opečené brambory a libovolný zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!