Rizoto s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

320 g rýže
100 ml olivový olej
1 ks menší cibule
200 ml suché bílé víno
60 g sušené houby
podle chuti
sůl
4 lžíce parmazán
1 hrst čerstvá petrželová nať
podle potřeby
máslo
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme na 30 minut do vody.

  2. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.

  3. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme a vše dobře promícháme.

  4. Nakonec rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!