Rizoto s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 hrnek horká voda
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
grilovací koření
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Přímo v nějakém pekáčku nebo hrnci vhodném to trouby rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji necháme zpěnit. Pak přidáme rýži a opět opražíme. Do rýžového základu vlijeme celou velkou sklenici leča i s nálevem a promícháme. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, okořeníme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. V troubě rizoto s lečem dusíme, než rýže změkne. Občas promícháme.

  3. Kdo nemůže být bez masa, přidá pikantní klobásu nebo maso.

  4. Rizoto s lečem zdobíme podle fantazie a podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!