Rizoto s moravankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 sklenice moravanka 2 lžičky grilovací koření 15 dkg vepřové maso 35 dkg rýže parbolied podle potřeby sádlo strouhanka na vysypání
Postup Rizoto s moravankou recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži propereme, uvaříme ve vroucí osolené vodě a propláchneme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo. V něm orestujeme vepřové maso. Přidáme grilovací koření a restujeme alespoň 2 minuty. Maso odstavíme.
Uvařenou rýži smícháme s moravankou. Podle chuti vyndáme feferonku. Přidáme restované maso. Troch osolíme a směs promícháme. Pro lepší barvu můžeme přidat ještě trochu grilovacího koření.
Připravíme si sádlem vymazaný pekáč a vysypeme ho strouhankou. Do pekáčku navrstvíme směs a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme tak dlouho, až rýže na povrchu zčervená.
Rizoto s moravankou podáváme sypané strouhaným tvrdým sýrem. Nejlepší je uzený blok.