Rizoto s vepřovým masem a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 balíčky rýže 2 kostky masox 300 g mleté vepřové maso na ozdobu eidam podle chuti podravka olej na smažení 1 konzerva sterilované žampiony 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 2 lžíce mletá sladká paprika sladký kečup 1 špetka mletý černý pepř
Postup Rizoto s vepřovým masem a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemno.
Do hrnce vlijeme olej (sádlo), vložíme cibuli a necháme zrůžovět. Následně přidáme sladkou papriku a mleté maso. Maso orestujeme, přilijeme vodu, přidáme masox, dusíme pod pokličkou doměkka, potom přidáváme hrášek, kukuřici, žampiony a chvíli ještě povaříme.
Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži podle návodu na balení. Jakmile je maso a zelenina měkká, přidáme rýži, mletý pepř a podle chuti podravku. Nakonec přidáme kečup, rizoto s vepřovým masem a zeleninou promícháme a necháme chvíli odstát, aby se šťáva vsákla do rýže.
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou ihned podáváme na stůl k jídlu. Rizoto na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.