Rizoto se zeleninou, žampiony a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks pórek
300 g žampiony
500 g kuřecí maso
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
1-2 balíčky mražená zelenina
1 kelímek smetana na vaření
podle potřeby
olej
rýže
sýr
podle chuti
sůl
máslo
grilovací koření
kari koření
mletý černý pepř
gyros koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit rýži. Cibuli nakrájíme na jemno, pórek na kolečka, čerstvé žampiony na plátky a kuřecí maso na nudličky. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, gyros koření, trochu kari a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na všechny kousky masa.

  2. Na hlubokou pánev, můžeme použít pánev Wok, si dáme trochu oleje a na zahřátý olej přidáme cibuli. Cibuli osmahneme do zesklovatění a přidáme kuřecí maso. Maso necháme asi minutu osmahnout a přidáme žampiony. Chvíli necháme maso se žampiony na pánvi a asi po 3 - 5 minutách přidáme pórek a mraženou zeleninu. Zeleninu necháme trochu změknout a přidáme máslo. Čím více másla, tím lépe. Máslo necháme rozpustit, aby nám vytvořilo šťávu.

  3. Po rozehřátí másla přidáme smetanu na vaření a promícháme. Vznikne nám tak šťáva. Máslo a smetana trochu zjemní chuť a nenechají rýži pak tak suchou. Přidáme malou plechovku sterilované kukuřice a hrášku, které předtím scedíme, a necháme prohřát.

  4. Mezitím co se nám směs prohřívá na pánvi, vytáhneme sáčky rýže a vysypeme je do mísy nebo hrnce. Poté přidáme směs zeleniny s masem a šťávou do rýže a dobře promícháme.

  5. Rizoto se zeleninou, žampiony a kuřecím masem ihned podáváme. Při podávání můžeme rizoto posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!