Rizoto se zeleninou, žampiony a kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 ks pórek 300 g žampiony 500 g kuřecí maso 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 1-2 balíčky mražená zelenina 1 kelímek smetana na vaření podle potřeby olej rýže sýr podle chuti sůl máslo grilovací koření kari koření mletý černý pepř gyros koření
Postup Rizoto se zeleninou, žampiony a kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit rýži. Cibuli nakrájíme na jemno, pórek na kolečka, čerstvé žampiony na plátky a kuřecí maso na nudličky. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, gyros koření, trochu kari a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na všechny kousky masa.
Na hlubokou pánev, můžeme použít pánev Wok, si dáme trochu oleje a na zahřátý olej přidáme cibuli. Cibuli osmahneme do zesklovatění a přidáme kuřecí maso. Maso necháme asi minutu osmahnout a přidáme žampiony. Chvíli necháme maso se žampiony na pánvi a asi po 3 - 5 minutách přidáme pórek a mraženou zeleninu. Zeleninu necháme trochu změknout a přidáme máslo. Čím více másla, tím lépe. Máslo necháme rozpustit, aby nám vytvořilo šťávu.
Po rozehřátí másla přidáme smetanu na vaření a promícháme. Vznikne nám tak šťáva. Máslo a smetana trochu zjemní chuť a nenechají rýži pak tak suchou. Přidáme malou plechovku sterilované kukuřice a hrášku, které předtím scedíme, a necháme prohřát.
Mezitím co se nám směs prohřívá na pánvi, vytáhneme sáčky rýže a vysypeme je do mísy nebo hrnce. Poté přidáme směs zeleniny s masem a šťávou do rýže a dobře promícháme.
Rizoto se zeleninou, žampiony a kuřecím masem ihned podáváme. Při podávání můžeme rizoto posypat nastrouhaným sýrem.