Rizoto z plodů moře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
4 hrstě rýže
2 hrstě plody moře
0 ml bílé víno
2 lžíce rajčatové pyré
podle potřeby
vývar
olivový olej
podle chuti
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu na balení.

  2. Cibuli osmahneme na olivovém oleji, přidáme nakrájený česnek a krátce osmahneme. Přidáme plody moře, opepříme, osolíme a vložíme trošku petrželky. Zalijeme troškou vývaru, přilijeme asi 0,5 ml bílého vína a dvě lžíce rajčatového pyré. Nakonec přidáme předem uvařenou sypkou rýži a prohřejeme.

  3. Rizoto z plodů moře podáváme jako hlavním chod k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!