Rizoto z plodů moře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 4 hrstě rýže 2 hrstě plody moře 0 ml bílé víno 2 lžíce rajčatové pyré podle potřeby vývar olivový olej podle chuti sušená petrželka
Postup Rizoto z plodů moře recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu na balení.
Cibuli osmahneme na olivovém oleji, přidáme nakrájený česnek a krátce osmahneme. Přidáme plody moře, opepříme, osolíme a vložíme trošku petrželky. Zalijeme troškou vývaru, přilijeme asi 0,5 ml bílého vína a dvě lžíce rajčatového pyré. Nakonec přidáme předem uvařenou sypkou rýži a prohřejeme.
Rizoto z plodů moře podáváme jako hlavním chod k různým příležitostem.