Roláda k vínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 5 lžic mouka hrubá 120 g hladká mouka 1 špetka mletý bílý pepř 1 špetka muškátový oříšek 1 lžička čerstvě nasekaná petrželka 0.3 l smetana na vaření 300 g šunka nebo šunkový salám 6 ks vejce,bílky a žloutky zvlášť podle chuti sůl 1 špetka strouhaný muškátový oříšek náplň 160 g máslo podle potřeby šunka sýr listový salát tuk a mouka na plech na obalení čerstvě nasekaná petrželka 1 ks vejce natvrdo
Postup Roláda k vínu recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky si vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme sůl a cukr a ještě šleháme. Sníh potom smícháme se žloutky, přidáme posekanou petrželku, mouku a špetku muškátového oříšku. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech a rozetřeme na sílu malíčku.
Vložíme do rozehřáté trouby a 5-8 minut pečeme dorůžova. Po upečení vyklopíme na pečící papír a roládu srolujeme. Necháme ji vychladnout.
Na šunkovou náplň rozpustíme 4 dkg másla, krátce opražíme mouku
přidáme mléko, uvaříme na hustou kaši a necháme ji vychladnout.
Vyšleháme zbylé máslo, přidáme jemně mletou šunku,po trochách vešleháme vychladlou kaši, osolíme, opepříme, dáme muškátový oříšek a trochu koňaku.
Roládu opatrně rozmotáme, natřeme šunkovou náplní, zamotáme a zbytkem pomažeme povrch rolády. Posypeme posekaným vajíčkem natvrdo smíchaným s pokrájenou petrželkou kudrnkou.
Roládu necháme v chladnu uležet, potom nakrájíme, podáváme s plátkem sýra, šunky a salátu jako předkrm anebo slané pohoštění k vínu.