Roláda z mletého masa s hermelínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 šálek mléko 1 ks cibule 3 ks párek 2 ks housky 1 ks hermelín 4 ks okurka 1 lžička pepř 1 lžíce hladká mouka 50 dkg mleté maso 0,5 lžiček drcený kmín
Postup Roláda z mletého masa s hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si ochutíme asi tak jako na sekanou. To znamená: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou
Pomocí potravinářské folie vyválíme plát, potřeme hořčicí, dáme na proužky nakrájený párek a okurku a poklademe plátky hermelínu
Opět za pomoci folie stočíme do rolády. Posypeme strouhankou a dáme do pekáčku, podlijme vodou a dáme péct
Jako příloha k roládě z mletého masa s hermelínem se hodí třeba bramborová kaše nebo na co má kdo chuť, vynikající je i studená jen tak na zakousnutí s chlebem.