Vepřový závitek se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 10 dkg sádlo 1 ks mrkev 2 lžíce hladká mouka 10 dkg anglická slanina 1 ks červená paprika 2 ks menší brambory 4 plátky vepřová kotleta mletý černý pepř
Postup Vepřový závitek se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Z ostatních surovin si připravíme půlku k plnění a půlku na šťávu. Nakrájíme si na hranolky anglickou slaninu, očištěnou mrkev, střední cibuli na klínky, brambor na čtvrtky a červenou papriku na silnější pásky
Plátky masa naplníme, svineme a spíchneme párátkem. Druhou oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova, přidáme závitky, které opečeme po obou stranách a zalijeme vodou. Vepřové závitky se zeleninou dusíme pod poklicí doměkka. Hotové závitky vyjmeme, vývar dolijeme podle potřeby vodou. Zavaříme, zahustíme a necháme provařit
Na malé pánvičce si připravíme vložku do šťávy. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky opečeme, přidáme červenou papriku nakrájenou na čtverečky, mírně podlijeme, přidáme nakrájený brambor na kostičky a necháme chviličku provařit. Vložku zamícháme do masové šťávy. Spolu krátce provaříme a dochutíme
" target="_blank" title="Sůl neškodí ">solí a pepřem
Vepřový závitek se zeleninou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Pokrm doplníme zeleninovou oblohou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.