Vepřový závitek se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
10 dkg sádlo
1 ks mrkev
2 lžíce hladká mouka
10 dkg anglická slanina
1 ks červená paprika
2 ks menší brambory
4 plátky vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Z ostatních surovin si připravíme půlku k plnění a půlku na šťávu. Nakrájíme si na hranolky anglickou slaninu, očištěnou mrkev, střední cibuli na klínky, brambor na čtvrtky a červenou papriku na silnější pásky

  2. Plátky masa naplníme, svineme a spíchneme párátkem. Druhou oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova, přidáme závitky, které opečeme po obou stranách a zalijeme vodou. Vepřové závitky se zeleninou dusíme pod poklicí doměkka. Hotové závitky vyjmeme, vývar dolijeme podle potřeby vodou. Zavaříme, zahustíme a necháme provařit

  3. Na malé pánvičce si připravíme vložku do šťávy. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky opečeme, přidáme červenou papriku nakrájenou na čtverečky, mírně podlijeme, přidáme nakrájený brambor na kostičky a necháme chviličku provařit. Vložku zamícháme do masové šťávy. Spolu krátce provaříme a dochutíme

  4. " target="_blank" title="Sůl neškodí ">solí a pepřem

  5. Vepřový závitek se zeleninou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Pokrm doplníme zeleninovou oblohou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!