Roládky z parmské a parmazánu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 snítky bazalka 70 g parmazán 1 ks listové těsto mletý pepř 6 plátků parmská šunka
Postup Roládky z parmské a parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Parmazán nastrouháme nahrubo, bazalku opereme a osušíme
Listové těsto rozložíme. Pokud máme obyčejné, vyválíme jej na placku. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. Ze dvou třetin poklademe parmskou šunkou, posypeme sýrem a bazalkou. Vše pořádně přitiskneme a pomalu plát těsta srolujeme v roládu. Okraje zpevníme, aby sýr nevytekl. Posypeme mletým pepřem
Roládu z parmské a parmazánu přeložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu potřeme zbylým vejcem a necháme trochu vychladnout. Pak ji nakrájíme na plátky
Roládky z parmské a parmazánu rozložíme na tácek nebo talířek a můžeme servírovat. Roládky jsou skvělé teplé i studené. Nedoporučuji roládky solit. Parmazán a parmská šunka jsou dostatečně slané.