Roštěnka s játry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžíce máslo 100 g žampiony 1 dl červené víno 6 plátků hovězí roštěnka 200 g drůbeží játra 1 ks menší pórek 100 g anglická slanina (plátky) 2 ks nakládané feferonky 2 ks sterilovaná kapie 2 lžíce strouhaná niva podle chuti sůl kari koření podle potřeby hladká mouka
Postup Roštěnka s játry recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme 2 - 4 hodiny v ledničce odležet. Potom je pomoučníme a na pánvi na rozehřátém tuku prudce po obou stranách opékáme. Pak je vyskládáme na pekáček vyložený slaninou.
Do výpeku přidáme kousek másla a osmahneme pórek pokrájený na kolečka, pokrájená játra, kapii na nudličky, posekanou feferonku a na plátky nakrájené žampiony. Osolíme, zalijeme vínem, krátce podusíme a pak přidáme k roštěnkám.
V rozehřáté troubě roštěnky zapečeme. Na závěr roštěnky s játry posypeme strouhanou nivou a krátce dopečeme.
Roštěnku s játry podáváme s bramborem.