Roštěnky z Vídně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks velká cibule mletý pepř 1 šálek vývar z kostky 4 ks hovězí roštěná podle potřeby olej sádlo
Postup Roštěnky z Vídně recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky odblaníme, okraje nařízneme, naklepeme, pokapeme olejem a necháme několik hodin rozležet.
Před přípravou roštěnky osolíme, opepříme a v horkém sádle po obou stranách prudce opečeme. Přebytečné sádlo slijeme, roštěnky podlijeme trochou vývaru a ještě chvíli dusíme, aby byly měkké.
Cibuli nakrájíme na prstýnky, opečeme na zbylém sádle dokřupava a navršíme na jednotlivé roštěnky.
Maso na talíři podlijeme výpekem, obložíme čerstvou zeleninou a podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlíky. Roštěnky z Vídně nejsou špatné i s rýží.