Roštěnky z Vídně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks velká cibule
mletý pepř
1 šálek vývar z kostky
4 ks hovězí roštěná
podle potřeby
olej
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky odblaníme, okraje nařízneme, naklepeme, pokapeme olejem a necháme několik hodin rozležet.

  2. Před přípravou roštěnky osolíme, opepříme a v horkém sádle po obou stranách prudce opečeme. Přebytečné sádlo slijeme, roštěnky podlijeme trochou vývaru a ještě chvíli dusíme, aby byly měkké.

  3. Cibuli nakrájíme na prstýnky, opečeme na zbylém sádle dokřupava a navršíme na jednotlivé roštěnky.

  4. Maso na talíři podlijeme výpekem, obložíme čerstvou zeleninou a podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlíky. Roštěnky z Vídně nejsou špatné i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!