Ruský biftek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g strouhanka
50 g cibule
200 g voda
40 g žemle
30 g hrubá mouka
150 g hovězí přední bez kosti
1 g mletý černý pepř
250 g vepřová plec bez kosti
100 g telecí výřez

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jen nakrájíme. Housku navlhčíme.

  2. Omyté a osušené vepřové, hovězí a telecí maso jemně umeleme společně s žemlí a cibulí. Do hmoty přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanou housku a vše dobře promícháme.

  3. Z připravené hmoty tvarujeme úhledné bifteky (karbanátky) a posypeme hrubou moukou, aby se nelepily. Bifteky orestujeme.

  4. Ruský biftek podáváme s vařenými nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem. Recept je na 10 kusů bifteků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!