Ruský biftek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g strouhanka 50 g cibule 200 g voda 40 g žemle 30 g hrubá mouka 150 g hovězí přední bez kosti 1 g mletý černý pepř 250 g vepřová plec bez kosti 100 g telecí výřez
Postup Ruský biftek recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jen nakrájíme. Housku navlhčíme.
Omyté a osušené vepřové, hovězí a telecí maso jemně umeleme společně s žemlí a cibulí. Do hmoty přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanou housku a vše dobře promícháme.
Z připravené hmoty tvarujeme úhledné bifteky (karbanátky) a posypeme hrubou moukou, aby se nelepily. Bifteky orestujeme.
Ruský biftek podáváme s vařenými nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem. Recept je na 10 kusů bifteků.