Velikonoční perníčky od Marušky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks vejce 7 dkg med 21 dkg cukr krystal 14 dkg hladká mouka 14 dkg polohrubá mouka 1/2 dkg jedlá soda bílková poleva 1 lžíce koření (anýz, skořice, vanilka, koriandr, hřebíček)
Postup Velikonoční perníčky od Marušky
Postup přípravy receptu
- 
                                      Z mouky, cukru, medu, vajec, jedlé sody (3 špičky kulatého nože) a natlučeného koření vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ne v lednici), a to nejlépe v keramické nádobě 
- Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky 
- Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem 
- Po vychladnutí zdobíme velikonoční perníčky od Marušky polevou z bílků a moučkového cukru 
- TIP: Do těsta na perníčky můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší. 

