Velikonoční perníčky od Marušky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
7 dkg med
21 dkg cukr krystal
14 dkg hladká mouka
14 dkg polohrubá mouka
1/2 dkg jedlá soda
bílková poleva
1 lžíce koření (anýz, skořice, vanilka, koriandr, hřebíček)

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, medu, vajec, jedlé sody (3 špičky kulatého nože) a natlučeného koření vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ne v lednici), a to nejlépe v keramické nádobě

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky

  3. Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem

  4. Po vychladnutí zdobíme velikonoční perníčky od Marušky polevou z bílků a moučkového cukru

  5. TIP: Do těsta na perníčky můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!