Ruský boršč po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks celer 2 l voda 2 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks petržel 0.3 hlávky zelí 250 g hovězí maso 1 ks červená řepa 250 g vepřové maso 1 ks cibule (střední) 250 g skopové maso podle chuti cukr sůl ocet mletá sladká paprika podle potřeby máslo hladká mouka na ozdobu kysaná smetana
Postup Ruský boršč po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso podle potřeby očistíme, vložíme do osolené vody. Pokud neseženeme skopové, nevadí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Řepu očistíme a nakrájíme na nudličky.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.
Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.
Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.
Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.