Ruský boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 dkg petrželka 1 ks cibule 5 dkg celer 2 l voda 10 dkg mrkev 1 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 kelímek kysaná smetana 4 ks brambor 1 ks kedluben 1 snítka zelená petrželka 20 dkg hlávkové zelí 1 ks červená řepa 1 kg vepřové koleno 5 ks celý pepře
Postup Ruský boršč
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list a dáme vařit. Než maso změkne oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky a uvaříme
Oloupeme zeleninu a nakrájíme na kousky, zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu uvaříme zvlášť a pak jí teprve oloupeme a nakrájíme na kostičky
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a také nakrájíme na kostičky. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu, zelí a řepu. Když je zelenina měkká vložíme brambory, maso a necháme ještě chvilku povařit
Hotový Boršč dochutíme solí a octem. Nakonec dáme jednu kysanou smetanu a zelenou petrželku. Na talíři ještě ozdobíme lžicí kysané smetany a snítkou petrželky.