Ryba na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
9 dkg máslo
1 ks cibule
250 ml voda
1 ks citron
hřebíček
500 g ryba
1-2 ks bobkový list
250 ml červené víno
30 g hladká mouka
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rybu očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na díly. Řádně ji osolíme. Tato úprava je vhodná pro kapra, štiku, candáta.

  2. Na másle zpěníme cibuli. Přidáme koření a vložíme díly ryby. Rybu dusíme celkem asi 15 minut a podléváme přitom vínem. Udušenou rybu na víně dáme na nahřátou mísu.

  3. Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. Rozvaříme ji se šťávou z ryby nebo čistou rybí polévkou. Omáčku necháme povařit.

  4. Hotovou omáčku přecedíme na rybu na víně, zakapeme citronem a podle chuti přisladíme. Rybu na víně ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!