Ryba na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 9 dkg máslo 1 ks cibule 250 ml voda 1 ks citron hřebíček 500 g ryba 1-2 ks bobkový list 250 ml červené víno 30 g hladká mouka mletý bílý pepř
Postup Ryba na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rybu očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na díly. Řádně ji osolíme. Tato úprava je vhodná pro kapra, štiku, candáta.
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme koření a vložíme díly ryby. Rybu dusíme celkem asi 15 minut a podléváme přitom vínem. Udušenou rybu na víně dáme na nahřátou mísu.
Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. Rozvaříme ji se šťávou z ryby nebo čistou rybí polévkou. Omáčku necháme povařit.
Hotovou omáčku přecedíme na rybu na víně, zakapeme citronem a podle chuti přisladíme. Rybu na víně ihned podáváme.