Rybí filé se sladkokyselou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks rajče 1 lžíce rajčatový protlak 180 g žampiony pepř 3 lžíce sojová omáčka 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 4 lžíce bílý vinný ocet 1 hrnek rybí vývar 2 lžičky kukuřičný škrob 230 g ananasový kompot 650 g rybí filé
Postup Rybí filé se sladkokyselou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Žampiony nakrájíme na plátky
Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatový protlak dáme do rendlíku. Z rybího vývaru odebereme 4 lžíce do misky, zbytek nalijeme do rendlíku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v rendlíku přivedeme k varu, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání ji zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom ji povaříme ještě zhruba 5 minut
Do omáčky přidáme papriky, ananas a sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného zamíchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme
Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů