Rybí kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks rajčata
1 ks cibule
kmín
voda
kari
koriandr
chilli
kurkuma
čerstvý koriandr
šťáva z citronu
250 g rybí filety
2 g hořčičná semínka
trocha hladké mouky
zázvorovo-česneková pasta
1 stroužek česnek (nasekaný)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, chilli, kari, kmín, špetku soli a šťávu z citronu s vodou a vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme rybí filety a osmažíme na pánvi

  2. Do rozpáleného oleje vložíme hořčičná semínka a počkáme, než ztmavnou, přidáme nakrájený česnek, cibuli, rajčata, zázvorovo-česnekovou pastu, koriandr, kurkumu, osolíme podle chuti a na mírném ohni vaříme

  3. Když je omáčka hotová, rozkrájíme osmažené rybí filety na menší kousky a zamícháme je do omáčky. Rybí kari ozdobíme před podáváním čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!