Rybí kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 2 ks rajčata 1 ks cibule kmín voda kari koriandr chilli kurkuma čerstvý koriandr šťáva z citronu 250 g rybí filety 2 g hořčičná semínka trocha hladké mouky zázvorovo-česneková pasta 1 stroužek česnek (nasekaný)
Postup Rybí kari
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, chilli, kari, kmín, špetku soli a šťávu z citronu s vodou a vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme rybí filety a osmažíme na pánvi
Do rozpáleného oleje vložíme hořčičná semínka a počkáme, než ztmavnou, přidáme nakrájený česnek, cibuli, rajčata, zázvorovo-česnekovou pastu, koriandr, kurkumu, osolíme podle chuti a na mírném ohni vaříme
Když je omáčka hotová, rozkrájíme osmažené rybí filety na menší kousky a zamícháme je do omáčky. Rybí kari ozdobíme před podáváním čerstvým koriandrem.