Rybí polévka se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 1 ks žloutek 120 g cibule 1 l voda 20 g krupice 20 g hladká mouka 2 dl sladká smetana 120 g kořenová zelenina 1 ks menší kapr podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželová nať
Postup Rybí polévka se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu vykostíme, pokrájíme na menší kousky, mírně osolíme a odložíme postát. Zeleninu dobře očistíme a nakrájíme.
Hlavu, kosti a záda dáme vařit do vody. Když začne vřít, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme doměkka. Potom vývar přecedíme, přidáme rybí maso a vaříme. Když je maso měkké, polévku zahustíme zápražkou z másla a mouky. Podle chuti osolíme a okořeníme, tyto přísady dodáváme podle chuti. Přidáme pokrájenou zeleninu a smetanu rozmíchanou se žloutkem.
Před servírováním ozdobíme rybí polévku se zeleninou posekanou natí.