Jemná krémová bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1,5 l vývar 3 lžíce máslo 5 ks brambory majoránka 1 ks cibule 50 g celer 2 ks mrkev 1 ks petržel drcený kmín mleté nové koření mletý černý pepř hladkolistá petržel
Postup Jemná krémová bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
V kastrole na másle osmahneme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Když je zelenina orestovaná, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět
Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené brambory. Přisypeme majoránku, mleté nové koření, mletý černý pepř, drcený kmín a osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Polévku promixujeme a necháme ještě krátce povařit
Jemnou krémovou bramboračku ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.