Jemná krémová bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1,5 l vývar
3 lžíce máslo
5 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
50 g celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
drcený kmín
mleté nové koření
mletý černý pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. V kastrole na másle osmahneme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Když je zelenina orestovaná, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět

  3. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené brambory. Přisypeme majoránku, mleté nové koření, mletý černý pepř, drcený kmín a osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Polévku promixujeme a necháme ještě krátce povařit

  4. Jemnou krémovou bramboračku ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!