Rybí zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 1 l voda voda 2 lžičky rajčatový protlak 40 g hladká mouka 300 g rybí filé 250 g kysané zelí příloha pečivo podle chuti vegeta (polévkové koření) na ozdobu 0.3 l hustá kysaná smetana
Postup Rybí zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso podusíme v osolené vodě.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme drobně pokrájené kysané zelí, poprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem z ryby, doplníme další vodou a povaříme.
Ke konci přidáme rajčatový protlak, podušené rybí maso, dochutíme vegetou a krátce ještě povaříme.
Hotovou rybí zelňačku dáme do talířů a navrch rozdělíme hustou kysanou smetanu.
Polévku podáváme s pečivem.