Rybízová buchta s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 150 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice rybíz 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1,5 hrnek bílý jogurt drobenka mouka na vysypání
Postup Rybízová buchta s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Rybíz si nejprve obereme z větviček, omyjeme a necháme na sítku okapat. Podle oblíbeného receptu si připravíme drobenku
Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme. V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova
Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme
Množství těsta je na střední plech.