Rybízová buchta s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
rybíz
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1,5 hrnek bílý jogurt
drobenka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz si nejprve obereme z větviček, omyjeme a necháme na sítku okapat. Podle oblíbeného receptu si připravíme drobenku

  2. Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme

  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme. V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova

  4. Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme

  5. Množství těsta je na střední plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!