Smetanová rybízová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1,5 dl olej 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr krupice rybíz 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 450 g polohrubá mouka tuk na vymazání 2 dl smetana ke šlehání drobenka mouka na vysypání
Postup Smetanová rybízová bublanina
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto opravdu dobře vymícháme, dokud se nám nezačnou dělat bublinky
Rybíz otrháme ze stonků, propláchneme a necháme důkladně okapat
Z mouky, másla a cukru si prsty rozžmouláme drobenku
Těsto na bublaninu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (vymazaný a vysypaný) a posypeme rybízem. Posypeme drobenkou
Smetanovou rybízovou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě
Po upečení nakrájíme rybízovou bublaninu na kostky a podáváme nejlépe ještě vlažnou.