Ryby s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg máslo
2 ks cibule
1 ks citron
4 ks pstruzi
8 lžiček grilovací koření
2 lžíce hladká mouka
4 plátky anglická slanina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno, lehce ji osmahneme na másle, stáhneme hned z ohně a vmícháme nakrájenou petrželku.Touto směsí potřeme vnitřky ryb, můžeme je spíchnout párátkem. Povrch lehce opepříme a obalíme v mouce s grilovacím kořením.

  3. Ryby s cibulí pečeme na rozehřátém oleji na pekáči v troubě, nebo je grilujeme na grilovacím tácku, případně smažíme na pánvi. Pokud je ryba větší (např.kapr), prořízneme do kůže zářezy až ke kosti a vložíme do nich plátky anglické slaniny. Jinak postupujeme stejně.

  4. Ryby s cibulí podáváme s brambory nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!