Rychlá čína s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
olej
sůl
podravka
maggi
sójová omáčka
mletý černý pepř
směs
300 g kuřecí prsa
1 balíček mražená zeleninová směs
příloha
4 porce rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Aspoň hodinu před samotným vařením naložíme nakrájené kuřecí maso do libovolné marinády podle chuti. V tomto případě jsme smíchali olej, trochu sójové omáčky, podravky a maggi, přidat můžeme trochu soli a pepře.

  2. Marinované maso pak vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme.

  3. Mezitím si dáme vařit rýži podle návodu na obalu.

  4. K masu je libo zvolit vlastní čerstvou zeleninu ze zahrádky, kdo nemá tu možnost, výborná je mražená francouzská zelenina (Nowaco). Pokud je zeleninová směs mražená, vložíme ji do hlubokého talíře a zalijeme trochou vody. Pak talíř dáme do mikrovlnné trouby, aby se zelenina trochu podusila.

  5. Takto upravenou směs přidáme ke kuřecímu masu na pánvi a společně ještě pár minut restujeme doměkka. Podle chuti můžeme dosolit, dopepřit.

  6. Rychlou čínu dáme společně s rýží na talíř a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!