Rychlá parodie svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
750 g vepřové maso
omáčka
1-2 lžičky máslo
1 ks cibule
0.5 ks celer
voda
3 ks mrkev
3 ks petržel
1 list bobkový list
2 kuličky nové koření
2 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, zeleninu nastrouháme na nudličky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a vepřové plátky opečeme z obou stran jako přírodní řízky. Plátky vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a po chvíli zeleninu. Přidáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Krátce osmahneme a pak podle chuti osolíme a polijeme vodou. Zeleninu dusíme doměkka.

  3. Když je zelenina měkká, vyjmeme kuličky koření a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby ji můžeme i propasírovat. Základ omáčky rozředíme vroucí vodou, abychom získali požadovanou konzistenci nebo množství. Svíčkovou zjemníme máslem nebo případně i smetanou. Smetana není nutná.

  4. Opečené vepřové plátky vložíme do omáčky a společně prohřejeme. Rychlá "svíčková" je dobrá s knedlíkem i těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!