Rychlá polévka s játrovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 hrneček polévková zelenina 1 kostka kuřecí bujon podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř sekaná nať podle potřeby játrové knedlíčky zavářka do polévky
Postup Rychlá polévka s játrovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Vždy, když si na víkend koupím směs na játrové knedlíčky, nejprve ji dochutím podle sebe - hlavně česnekem. Pak si proseji jemně strouhanku a tvořím na tácek stejné kuličky. Polovinu použiji hned a polovinu i s táckem dám zamrazit. Kuličky se nejprve zmrazí jednotlivě, a proto se neslepí. Zmrazené si je přesypu do obalu (kelímek od sýru, sáček apod).
Potom v týdnu jen na másle osmahneme nakrájenou polévkovou zeleninu, zalijeme teplou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí. Ještě než se zelenina rozvaří, přidáme libovolnou koupenou zavářku (hvězdičky, nudličky apod.) a necháme polévku ještě provařit. Protože knedlíčky jsou obalené ve strouhance, vaříme je zvlášť v druhém hrnci zároveň s polévkou. Knedlíčky přidáme do hotové polévky spolu s nasekanou natí a dochutíme podle chuti.
Rychlou polévku s játrovými knedlíčky podáváme ihned na stůl.