Rychlá polévka z kyselého zelí a pohanky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 2 lžíce pohanka 1 l zeleninový vývar 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 400 g kysané zelí na ozdobu 1 hrst čerstvá majoránka příloha 1 balení rýžové chlebíčky s amarantem
Postup Rychlá polévka z kyselého zelí a pohanky recept
Postup přípravy receptu
-
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka.
Brambory vaříme samostatně ve slupce, poté je oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle, až jsou zlatavé.
Po jejich vyjmutí na stejném sádle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, prolisovaný česnek a přidáme mletou papriku. Nakonec vmícháme i uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku z kyselého zelí a pohanky krátce povaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podle chuti osolíme a opepříme.
Rychlou polévku z kyselého zelí a pohanky podáváme společně s brambory a nadrcenými Bio rýžovými chlebíčky. Zdobíme čerstvou majoránkou.