Rychlá špenátová roláda recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
20 ks olivy
50 g niva
4 plátky eidam
5 lžic hladká mouka
8 plátků dušená šunka
mletý černý pepř
10 ks cherry rajče
1 balíček špenátový protlak
4 plátky uzený eidam
1 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh

  2. Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem

  3. Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše

  4. Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C

  5. Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky

  6. Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!