Rychlá špenátová roláda recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 20 ks olivy 50 g niva 4 plátky eidam 5 lžic hladká mouka 8 plátků dušená šunka mletý černý pepř 10 ks cherry rajče 1 balíček špenátový protlak 4 plátky uzený eidam 1 ks barevná paprika
Postup Rychlá špenátová roláda
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh
Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem
Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše
Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C
Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky
Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.