Rychlá svíčková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
2 ks petržel
podle chuti
cukr
sůl
hořčice
citron
vegeta
bobkový list
nové koření
celý pepř
podle potřeby
máslo
hladká mouka
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (velké kusy) dobře očistíme a připravíme si veškeré koření, dochucovače, hladkou mouku a smetanu.

  2. V hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle a restujeme dozlatova. Vše dáme na kraj hrnce, přisypeme cukr a vytvoříme karamel. Vše smícháme, přidáme trochu hořčice a opět orestujeme. Přimícháme vegetu, koření, podlijeme vodou a dáme vařit. Když je zelenina měkká, vyjmeme koření a vše propasírujeme přes sítko. Přidáme šlehačku s moukou a zahustíme. Pokud děláme menší množství svíčkové omáčky, mouka není zapotřebí, zahustí ji zelenina. Rychlou svíčkovou omáčku provaříme a po vypnutí dochucujeme solí a šťávou z citronu.

  3. Rychlou svíčkovou omáčku podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!