Babiččiny halušky s uzeným recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 5 ks vejce 1 ks vejce 1 plátek máslo 750 g brambory 1 ks cibule 15 dkg špek mletý pepř 250 g hladká mouka 20 dkg uzená plec
Postup Babiččiny halušky s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, přidáme vejce a vytvoříme středně husté těsto, které přes cedník na halušky sypeme do horké osolené vody. Vaříme do doby, než halušky vyplavou na hladinu. Hotové halušky scedíme
Špek nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme vyškvařit. Potom přidáme cibuli na kostičky, osmahneme, přidáme na kousky nakrájenou uzenou plec. Směs vsypeme k haluškám
Z vajec uděláme na másle klasickou vaječinu, mírně osolíme a opepříme. Přidáme k haluškám a uzenému a máme hotovo
Babiččiny halušky s uzeným podáváme jako hlavní chod. Doplníme sterilovanou okurkou.