Rychlá treska po cikánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 4 stroužky česnek 2 lžíce olej 3 dkg máslo 600 g filé z tresky 2 ks červená cibule 1 lžička mletá sladká paprika celý kmín 15 dkg sterilovaná červená paprika podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Rychlá treska po cikánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky očistíme. Potom je osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Zeleninu očistíme. Červené cibule nakrájíme na měsíčky, česneku na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Vše vložíme do misky. Přidáme sterilovanou papriku a promícháme.
Na pánvi rozehřejeme olej a filety na něm opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme připravenou zeleninu. Osolíme ji, poprášíme mletou paprikou, podlijeme a 5 minut dusíme. Zeleninu nakonec zjemníme máslem. Do pánve vrátíme filety a vše společně jen prohřejeme.
Rychlou tresku po cikánsku podáváme s rýží a s kouskem citronu.