Rychlá treska po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
4 stroužky česnek
2 lžíce olej
3 dkg máslo
600 g filé z tresky
2 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
celý kmín
15 dkg sterilovaná červená paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky očistíme. Potom je osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Zeleninu očistíme. Červené cibule nakrájíme na měsíčky, česneku na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Vše vložíme do misky. Přidáme sterilovanou papriku a promícháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a filety na něm opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme připravenou zeleninu. Osolíme ji, poprášíme mletou paprikou, podlijeme a 5 minut dusíme. Zeleninu nakonec zjemníme máslem. Do pánve vrátíme filety a vše společně jen prohřejeme.

  3. Rychlou tresku po cikánsku podáváme s rýží a s kouskem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!