Rychlé francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10-12 ks vejce
1-2 kg brambory
1-2 dl smetana
0.5 kg uzenina
mletý černý pepř
podle potřeby
sůl
olej na vymazání
podle chuti
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si uvařit brambory. Vychladlé brambory oloupeme a potom nakrájíme na kostky nebo použijeme kolečko na brambory.

  2. Pak přidáme k bramborům vejce, uzeninu nakrájenou na kostičky, majoránku, sůl, pepř a můžeme přidat i trochu mléka nebo smetany. Vše zamícháme a dáme do vymazaného pekáče nebo zapékací míse. Můžeme ještě trošku polít povrch olejem, nebo přidat trošku sádla.

  3. Rychlé francouzské brambory dáme asi na 1 hodinu péct do vyhřáté trouby asi na 170 °C.

  4. Rychlé francouzské brambory podáváme se zeleninovým salátem, kompotem, zavařenou okurkou nebo prostě s tím, kdo co má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!