Domácí chleba recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- cukr 2 lžičky sůl ocet 1 - 2 lžičky kmín voda 1 balíček droždí 5 hrnků hladká mouka 2 hrnky vlažná voda 3 lžíce vlažné mléko hladká mouka na vysypání
Postup Domácí chleba
Postup přípravy receptu
-
Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu
Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout
Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.