Rychlé řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 ks vejce 100 g máslo 3 lžíce rum 3 lžíce kakao 1 lžíce voda 1 ks prášek do pečiva 100 g cukr moučka 1 hrnek cukr moučka 2 hrnky polohrubá mouka 1 ks smetana ke šlehání 1 ks čokoláda margot
Postup Rychlé řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nastrouháme na hrubo čokoládu Margot do mísy. Poté do mísy prosijeme mouku s práškem do pečivaa přidáme cukr, šlehačku, celá vejce, olej a vodu. Vše smícháme dohromady, až vznikne řidší těsto (v případě potřeby je možné přidat vodu).
Vymažeme si plech a vysypeme jej strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. V předehřáté troubě moučník upečeme při teplotě 170 °C.
Mezitím si pomalu připravíme polevu. Smícháme rum, kakao a 100 g moučkového cukru.
Ještě teplý moučník potřeme polevou. Poleva je dost tuhá, ale tím, že ji naneseme na teplý moučník se dá pěkně rozetřít. Vše necháme vychladnout a ztuhnout.
Jednotlivé nakrájené kousky řezů můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.