Rychlé skořicové lívance recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 400 ml mléko 1 lžička mletá skořice 250 g hladká mouka 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
Postup Rychlé skořicové lívance
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s mlékem do pěny. Mléko i vejce by měly mít pokojovou teplotu
Poté přidáme ostatní suroviny, tedy mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukrem, skořicí a opět prošleháme. Nakonec lžící po částech vmícháme ušlehaný sníh. Necháme pár minut odstát, mezitím si nachystáme pánev
Rozehřejeme pánev na středním plameni, mašlovačkou potřeme olejem, lžící tvarujeme lívance na pánvi a opékáme z obou stran dozlatova
Lívance podáváme s bílým jogurtem, tvarohem či zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.