Rychlý bramborovo-houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks pečivo
1 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme pečivo na kostky, můžeme použít i staré, celozrnné. Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Společně (nejlépe rukama) promícháme, pracujeme pomalu, chvíli trvá, než se brambory vsáknou do pečiva.

  2. Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší koule. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 20 - 25 minut.

  3. Uvařené bramborovo-houskové knedlíky nakrájíme na kolečka jako obvykle. Knedlík je lehce tužší než klasický houskový, ale je to dobrá alternativa. Řekla bych, že je vhodnější k pečeným masům, případně ragú a gulášům než ke klasickým omáčkám, ale to je jen subjektivní názor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!