Rychlý žampionový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 50 g máslo 125 ml mléko 600 g žampiony 20 g hladká mouka tuk na vymazání podle chuti sůl mletý pepř muškátový oříšek
Postup Rychlý žampionový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme. Polovinu nahrubo nasekáme a druhou dáme stranou.
Rozsekané žampiony podusíme na 50 g másla. Po osmahnutí zaprášíme žampiony moukou, podlijeme mlékem a za stálého míchání svaříme do husta. Pak dáme směs vychladit.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K vychladlé směsi přimícháme žloutky. Směs osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme druhou polovinu žampionů a dobře, ale opatrně promícháme. Nakonec do nákypu lehce vmícháme sníh.
Kastrol nebo zapékací misku vymažeme máslem a vlijeme do něj žampionovou směs. Rychlý žampionový nákyp pečeme asi 40 minut dozlatova.
Rychlý žampionový nákyp podáváme s brambory na všechny možné způsoby.