Rebarborový koláč s tvarohovou náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
125 g máslo
80 g máslo
máslo
100 g lučina
80 g cukr moučka
4 lžíce cukr krystal
500 g rebarbora
250 g hladká mouka
25 g hladká mouka
citronová kůra
1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva
1 ks vanilkový lusk
250 g polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme ji se 2 lžícemi krystalového cukru a necháme 2 hodiny odpočívat

  2. V míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a špetkou solí. Poté zapracujeme vejce, máslo a moučkový cukr. Těsto vložíme do dortové formy o velikosti 26 cm a dáme na hodinu uležet do lednice

  3. Mezitím si připravíme náplň. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s 40 g cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K žloutkům přidáme tvaroh, lučinu, citronovou kůru z poloviny citronu, dřeň z vanilkového lusku a promícháme. Rozpustíme 80 g másla a spolu s moukou jej zašleháme do náplně. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků

  4. Těsto propícháme vidličkou a rozetřeme na něj tvarohovou náplň. Na náplň rovnoměrně rozdělíme okapanou rebarboru. Posypeme ji 2 lžícemi cukru krystal a přidáme pár lžic rozpuštěného másla. Rebarborový koláč s tvarohem pečeme přikryté zhruba hodinu na 170 °C

  5. Rebarborový koláč s tvarohovou náplní necháme vychladnout. Kdo má rád sladší, může si rebarboru pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!