Rýže v polévce s hlávkovým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl petrželka 1 ks cibule 1 lžička rajčatový protlak 250 g rýže masový vývar 500 g hlávkové zelí mletý černý pepř
Postup Rýže v polévce s hlávkovým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Oboje nasekáme najemno. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Zelí pokrájíme nebo nakrouháme.
Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme sekanou petrželku, česnek a zelí. Směs smažíme dál. Když zelí zežloutne, přilijeme masový vývar. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme a vaříme doměkka.
Pak do polévky přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a rýži v polévce s hlávkovým zelím dovaříme.
Polévku s hlávkovým zelím podáváme nejlépe teplou.