Rajská polévka z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 l voda
2 kg rajče
5 listů bazalka
1 kostka masox
3 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
1 lžíce hladká mouka
těstovinová rýže
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme

  2. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě

  3. Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké

  4. Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!