Rajská polévka z čerstvých rajčat recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 l voda 2 kg rajče 5 listů bazalka 1 kostka masox 3 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 1 lžíce hladká mouka těstovinová rýže 5 kuliček celé nové koření
Postup Rajská polévka z čerstvých rajčat
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.