Rýže v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
50 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžička máta
2 balíčky dlouhozrnná rýže
4 ks zralá rajčata
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stejně tak česnek, ten můžeme i prolisovat. Mátu nasekáme najemno. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a oloupeme. Poté rajčata rozkrájíme na kousky.

  2. Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, protlak, česnek, mátu, osolíme a opepříme. Vše osmahneme, podlijeme horkou vodou a vaříme na prudkém ohni asi 15 minut. Po 15 minutách přimícháme do směsi uvařenou rýži a můžeme podávat.

  3. Rýže s rajčatovou omáčkou je skvělou přílohou k masu, ale chutná i samotná či k pokrmům ze zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!