Rýže z remosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžíce olej
1-1 lžička sůl
15-20 g cibule
530-550 ml voda
350 g rýže
2 ks hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a scedíme ji. Cibuli oloupeme, odkrojíme potřebné množství a zapíchneme hřebíček.

  2. Rýži vložíme do nádoby remosky, přidáme uvedené množství horké vody, olej, sůl a vše promícháme. Doprostřed mezi rýži ponoříme a rýží "zafixujeme" kousek cibule se zapíchnutým hřebíčkem. Přiklopíme víko a remosku zapneme na 20 minut. Pak remosku vypneme a ještě zhruba 20 minut necháme, víko nezvedáme, rýže se ještě teplem dál připravuje. Pak odklopíme a rýži pomocí dvouzubé vidličky promícháme - načechráme.

  3. Takto připravenou rýži z remosky můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!