Rýže z remosky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžíce olej 1-1 lžička sůl 15-20 g cibule 530-550 ml voda 350 g rýže 2 ks hřebíček
Postup Rýže z remosky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a scedíme ji. Cibuli oloupeme, odkrojíme potřebné množství a zapíchneme hřebíček.
Rýži vložíme do nádoby remosky, přidáme uvedené množství horké vody, olej, sůl a vše promícháme. Doprostřed mezi rýži ponoříme a rýží "zafixujeme" kousek cibule se zapíchnutým hřebíčkem. Přiklopíme víko a remosku zapneme na 20 minut. Pak remosku vypneme a ještě zhruba 20 minut necháme, víko nezvedáme, rýže se ještě teplem dál připravuje. Pak odklopíme a rýži pomocí dvouzubé vidličky promícháme - načechráme.
Takto připravenou rýži z remosky můžeme ihned podávat.